Blog

Luo kotiisi lukunurkkaus – sisusta se kauniilla julisteilla

Jokainen lukutoukka tietää, miten tärkeää oikea mieliala on, kun kirjaa aletaan lukemaan. Mukavan rentoutunut olo syntyy siitä, että ympärillä on rauhallinen tunnelma. Sisustus on tärkeä osa tunnelmaa, joten lukunurkkauksen sisustuksen olisi hyvä olla kirjallisuuden teemaan sopiva ja toisaalta taas rauhoittava. Jos lukunurkkauksen haluaa sisustaa julisteilla, ei kannata suosia liian värikkäitä julisteita tai rauhattomia kuvia. Sen sijaan neutraalit värit sopivat hyvin tunnelmaan ja vievät lukijan hetkeksi kirjojen maailmaan.

Yhä useampi haluaa viettää aikaa kodissaan ja tehdä kodista itselleen sopivan ja käytännöllisen. Koska lukeminen kuuluu tavalla tai toisella lähes jokaisen elämään, kannattaa lukemiselle järjestää oma paikka kodista. Tuon paikan ei tarvitse missään nimessä olla edes kovin suuri, vaan jo pieni tila, johon nojatuoli sopii, riittää mainiosti. Kaiken tarpeellisen sisustukseen voi tilata helposti netistä osoitteesta https://www.bga.fi/, josta saa myös kauniita julisteita.

Rentoudu Finlandia-palkittujen kirjojen parissa

Jokaisen suomalaisen kirjallisuuden ystävän tulisi lukea Finlandia-palkitut teokset vähintään kerran läpi. Ne voivat tuoda elämyksiä ja inspiraatiota elämään. Kyseinen palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1984 ja siitä lähtien kilpailu on nostanut esille uusia nimiä, jotka ovat nousseet kirjallisuuden huipulle vain yhden teoksen turvin. Ensimmäisen Finlandia-palkinnon voitti Erno Paasilinna teoksellaan Yksinäisyys ja uhma. Tuolloin muita ehdokkaita olivat muun muassa Veikko Huovisen Puukansan tarina ja Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää ja heimolaiset. Harjunpää-kirjasarja kuuluu sellaisiin kirjasarjoihin, jotka jokaisen tulisi lukea. Vaikka teoksella on jo runsaasti ikää, on se edelleen erittäin viihdyttävä kirja.

Finlandia-palkinto on nostanut siis useita kirjailijoita pinnalle ja saanut myös heidän muutkin teoksensa menemään kaupaksi. Vuonna 2002 palkinnon voitto Kari Hotakainen teoksellaan Juoksuhaudantie. Kyseisestä teoksesta tehtiin myöhemmin myös elokuva. Vuonna 2011 Rosa Liksom nousi koko kansa tietoisuuteen voittamalla Finlandia-palkinnon teoksellaan Hytti nro 6. Tuolloin voittajaksi veikattiin alun perin joko Laila Hirvisaaren Minä, Katariina -teosta tai Laura Gustafssonin paljon kohua herättänyttä Huorasatua. Kaikkien pieneksi yllätykseksi Rosa Liksom onnistui kuitenkin päihittämään ennakkosuosikit ja sai napattua himoitun palkinnon itselleen ja teokselleen.

appdev