Blog

Sisusta lukuhuone rauhallisin värein

Monilla on nykyisin kotona joko pienimuotoinen kirjasto tai vähintäänkin lukuhuone tai lukunurkkaus. Lukeminen on erittäin rauhoittava harrastus, jota olisikin hyvä tehdä päivittäin. Kun lukemiselle on jokin oma tilansa, jossa voi myös säilyttää kirjoja kirjahyllyissä, tulee lukemista harrastettua yhä useammin. Kirjaston tai lukutilan suhteen on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että tilan värit ovat rauhoittavat. Näin mielikin pystyy rauhoittumaan ja keskittymään lukemiseen. Jos ympärillä on paljon värejä ja isoja kuoseja, ei lukemisesta välttämättä tule mitään tai luettu teksti ei jää päähän. Jos sinäkin siis haluat sisustaa oman kirjastosi tai lukunurkkauksesi, käy kääntymässä alan erikoisliikkeessä. Alan rautainen ammattilainen löytyy https://rorfokus.fi/ -sivustolta. Sivusto tarjoaa runsaasti valinnanvaraa lukunurkkauksen sisustajalle, sillä verkossa toimiva https://rorfokus.fi/ on erinomainen liike, jossa myydään niin tapetteja kuin muutakin sisustustavaraa. Sinäkin voit saada kirjastoosi tai lukunurkkaukseesi oikeanlaisen tunnelman, jotta voit harrastaa lukemista kaikessa rauhassa. Piipahda siis osoitteessa https://rorfokus.fi/ ja luo sinäkin mahtava tunnelma lukuhuoneeseesi!

Sisusta rauhoittavin värein

Esimerkiksi valkoinen on hyvin neutraali väri, joka sopii tilaan kuin tilaan. Toisaalta myös esimerkiksi vaaleansininen, vaaleanpunainen ja keltainen rauhoittavat mieltä ja tuovat mukavaa tunnelmaa. Kun aivot pääsevät ikään kuin lepotilaan, saa lukemisestakin paljon enemmän irti. Lukemisen ei siis tarvitse välttämättä olla huvikseen lukemista, vaan oikein sisustetussa kirjastossa tai lukunurkkauksessa voi lukea myös vaikka tenttiä varten.

Kirjaston tai lukunurkkauksen sisustuksen ei välttämättä tarvitse edes sopia muun talon sisustukseen, sillä yleensä kyseessä on täysin irrallinen tila. Tilan seinustalle on hyvä laittaa kirjahyllyjä, joihin voi asetella omia suosikkikirjojaan muistuttamaan mukavasta harrastuksesta. Kirjastossa ja lukunurkkauksessa tulee tietysti olla myös joko nojatuoli tai sohva. Sen lisäksi sinne on hyvä hankkia myös pieni pöytä, johon voi laskea kesken olevan kirjan. Kirjastosta tai lukunurkkauksesta tulee nopeasti kätevä pieni ja rauhallinen tila, kun sen sisustamiseen käytetään hieman aikaa. Sisustamisen ei myöskään tarvitse maksaa paljon, sillä jo tilan maalaamalla tai tapetoimalla voi saada ihmeitä aikaan. Piristä sinäkin siis lukutilaasi ja tee sille pieniä sisustustaikoja, jotka muuttavat koko tilan ilmeen.

appdev