Blog

Eläinaiheinen kirjallisuus auttaa sinua varautumaan uuden lemmikin tuloon

Mitä kaikkea on syytä muistaa ennen uuden lemmikin tulemista taloon? Mikä on parasta ruokaa lemmikilleni? Mikä kaikki on sille vaarallista? Mistä hankin kaiken tarpeellisen? Uuden lemmikinomistajan päässä pyörii aina kymmeniä tärkeitä kysymyksiä, jotka auttavat varautumaan pikkuisen perheenjäsenen tuloon. Kun mieltä askarruttavat kymmenet kysymykset, on mielenrauha yllättävänkin lähellä. Lähikirjastosi nimittäin taatusti pursuaa kirjoja, jotka ovat täynnä kaikkea sitä informaatiota, jota mielesi tällä hetkellä tarvitsee! Jos siis vielä haluat tietää vaikkapa olisiko Zoo luotettava kauppa ja kannattaako Zoo -verkkokaupasta ostaa lemmikilleen tavaroita, tai voiko lemmikkiä jättää yksin kotiin, suuntaa lähimmän kirjastosi lemmikeille omistetulle osastolle. Sieltä löydät vastaukset kaikkeen yllämainittuun ja paljon muuhun!

Miksi kirjat ovat paras tiedonlähde myös lemmikin hankinnassa

Moni vierastaa tänä päivänä kirjoja – syynä todennäköisesti niinkin yksinkertainen asia kuin internetin yleistyminen. Vaikka netistä löytääkin paljon tietoa nopeasti, helposti ja ilmaiseksi, ei kannata missään nimessä sokeutua sille faktalle, että internetin ja kirjojen tarjoamat tiedot eivät aivan täysin ole verrattavissa toisiinsa. Mitä tulee lähdekriittisyyteen, on painettujen kirjojen lukeminen usein huomattavasti turvallisempi vaihtoehto kuin internetin. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että nettiin kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa – kirjaimellisesti! Kaikki ihmiset eivät myöskään tahdo toisilleen vain hyvää, joten jos seuraat sokeasti internetin ohjeita ilman lähdekritiikkiä, voit tulla tehneeksi kriittisiä virheitä. Painettujen kirjojen tieto puolestaan on aina oikoluettua ja monen ihmisen tarkastamaa. Vaikka kirjojen tieto saattaakin olla osin vanhentunutta ja ainakin vaikeammin löydettävissä kuin internetin informaatio, on se turvallisuuden kannalta huomattavasti parempi vaihtoehto.

Kun aika ei tahdo riittää, äänikirja pelastaa

Jos lemmikin tulo taloon on jo ihan ovella mutta aikaa kirjojen lukemiselle ei mitenkään tahdo löytyä keskellä kiireistä arkea, ei hätä ole ollenkaan tämän näköinen. Kun kiire pukkaa päälle, [äänikirjat pelastavat:https://kiiltomato.fi/?p=195 ] sinut ja tarjoavat keinon saada kaikki irti kirjoista vaikka samalla kun ajat töihin autolla tai kuljet julkisilla. Eikö olekin kätevää?

Äänikirjat ovat nykyisen hektisen elämäntyylin aikakaudella monen pelastus. Kun aika ei tahdo riittää lukemiselle, on usein arjessa kuitenkin sellaisia hetkiä, kun voi keskittyä kuuntelemaan. Äänikirjaa voi kuunnella vaikka bussissa, autossa tai jopa salilla. Siksi onkin turvallista sanoa, että jokaisella lienee päivässään ainakin kymmenen minuuttia aikaa pyhitettäväksi äänikirjan kuunteluun. Ja tiesitkö, että moni itse asiassa oppii jopa paremmin kuuntelemalla kuin lukemalla?

appdev