Blog

Kirjallisuudesta inspiraatiota moneen asiaan

Jos motivaation löytäminen tuntuu hankalalta, tai kaipaa itselleen esimerkiksi uusia harrastuksia, kannattaa suunnata kirjallisuuden pariin. Kirjat voivat inspiroida moniin eri asioihin ja jotkut ovat jopa kertoneet hakeutuneensa tiettyihin ammatteihin sen vuoksi, että ovat ihastuneet johonkin tiettyyn kirjaan tai teokseen. Kirjallisuus voi toimia inspiraationa myös erilaisille luoville asioille, kuten taiteelle.

Omat mielenkiinnon kohteet käyttöön

Kun etsii mielenkiintoisia kirjoja inspiroimaan itseään tai lisäämään motivaatiota, kannattaa aluksi pohtia hieman omia mielenkiinnon kohteitaan. Asuuko sisälläsi esimerkiksi Huckleberry Finnin kaltainen seikkailija tai koetko mahdollisesti syvää yhteyttä johonkin Pikku naisia -kirjan hahmoista? Ehkä olet itse halunnut aina kirjoittaa oman kirjan, tai tehdä jotain rohkeaa, kuten Omaa tietä etsimässä Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa -teoksessa.

Kirjan ei kuitenkaan tarvitse kannustaa joihinkin äärimmäisiin tekoihin, vaan sen avulla voi löytää motivaatiota myös johonkin pienempään ja arkisempaan projektiin, kuten puutarhatöihin, tai rakentamiseen. Erilaiset ohjekirjat voivat opastaa aloittelijankin monenlaisten töiden pariin, eikä sinun itse tarvitse kuin tilata puutavara kotiin ja alkaa nikkaroida. Jos taas olet jo valmiiksi ihminen, jolla vasara pysyy kädessä, voivat erilaiset tarinat antaa mitä ihmeellisimpiä ideoita, joita on hauska toteuttaa. Uusi koirankoppi, pihakatos tai leikkimökki lapsille voi syntyä jonkin merkittävän teoksen inspiroimana. Kirjojen pariin on hyvä myös palata silloin, kun pitää taukoa rakentamisesta. Ne tuovat kaivattuja lepohetkiä töiden välille ja auttavat pysymään motivoituneena.

Kirjallisuus tuo ihmisiä yhteen

Jos sattuu löytämään sellaisen kirjan, joka inspiroi aloittamaan uusia asioita, tai jatkamaan vanhaa harrastusta uudella innolla, kannattaa tämä kirja ehdottomasti jakaa myös muiden asiasta kiinnostuneiden kanssa. Ihmisten lukeminen on vähentynyt huolestuttavasti, mutta hyvä kirja mielenkiintoisella aiheella saattaa saada lukemisesta vieraantuneetkin takaisin kirjallisuuden pariin. Kirjoista on mukava myös keskustella yhdessä ja ne toimivat yhdyssiteenä hyvinkin erilaisten ihmisten välillä. Kirjallisuus yhdistää ja herättää ajatuksia!

appdev