Blog

Lukutoukan viihtyisä lukuhuone tai -nurkkaus

Jos olet intohimoinen lukutoukka, haluat varmasti omistaa kodistasi huoneen tai nurkkauksen lukuharrastuksellesi. Löydät tästä artikkelista vinkkejä lukutoukan viihtyisän lukuhuoneen tai -nurkkauksen luomiseen. Jo melko pienillä muutoksilla voi saada aikaan uskomattoman suuria tuloksia, joten viihtyisän lukuhuoneen tai -nurkkauksen luomisen ei välttämättä tarvitse edes maksaa kovin paljon! Mielikuvitusta käyttämällä jo melko pienelläkin budjetilla voi saada aikaan viihtyisän, lukemiseen houkuttelevan tilan.

Kaikki lähtee tapetista!

Olemme sitä mieltä, että tapetti on yksi parhaista vaihtoehdoista luoda pieneen tilaan näyttävyyttä ja viihtyisyyttä! Usein jo yhden tehosteseinän tapetointi riittää, joten tämä idea ei edes maksa kovin paljon. Löydät kauniit tapetti vaihtoehdot kotitapetti-nimiseltä sivustolta. Löydät samalta sivustolta myös tapetoinnissa tarvitsemiasi tarvikkeita, kuten liisteriä ja tarvikepakkauksia. Sivustolta löytyy monia hyviä vaihtoehtoja esimerkiksi romanttisen lukuhuoneen tai nurkkauksen tapetointiin.

Esimerkiksi suositun Falsterbo III -tapettimalliston Dahlia Garden – 7666 -tapetti on näyttävä, lukuhuoneeseen oivallisesti sopiva tapetti. Jos et ole aivan varma tapettivalinnastasi, voit myös tilata verkkokaupasta taustakuvanäytteitä, joita voit kotona sovitella lukuhuoneesi tai -nurkkauksesi seinään.

Valaistus kuntoon

Lukuhuoneen valaistus on ensiarvoisen tärkeää. Mikään ei ole rasittavampaa kuin lukeminen huonossa valaistuksessa ja huono valaistus laskeekin hyvin nopeasti lukukokemuksen miellyttävyyttä. Kiinnitä siis aivan erityistä huomiota lukuhuoneesi tai -nurkkauksesi valaistukseen.

Takka tai koristetakka tuo huoneeseen mukavaa tunnelmaa ja auttaa syventymään käsillä olevaan tarinaan. Mahdollisuuksien mukaan kannattaakin harkita ainakin koristetakan sijoittamista omaan lukuhuoneeseen tai -nurkkaukseen. Toinen hyvä idea piristää tunnelmaa on kokeilla kirkasvalokuuria, joka on erityisen hyvä vaihtoehto vuoden pimeimpinä aikoina.

Miellyttävät istuimet

Lukunurkkauksen istuimet tai sohvat kannattaa valita huolella! Miellyttävä lukuasento on kaiken A ja O halutessasi nauttia miellyttävästä lukuhetkestä! Tilaan voi varata myös mukavia huopia, jotka ovat näyttävä sisustuselementti ja joihin on mukava kääriytyä jännittävän tarinan alkaessa.

Kirjojen säilytys

Rakkaat kirjat halutaan tietysti pitää kunnossa! Tästä syystä onkin tärkeää huomioida myös kirjojen asianmukaiset säilytystilat. Jos perheessä on pieniä lapsia tai tuhoa tekeviä lemmikkieläimiä, kannattaa suosia säilytysratkaisuja, joissa tärkeimmät teokset on mahdollista sijoittaa pienten käsien tai tassujen ulottumattomiin. Jos tällaisessa kodissa käytetään korkeita säilytyskalusteita, tulee ne muistaa kiinnittää seinään, jotteivät ne kaadu pienten uteliaiden tutkimusmatkailijoiden päälle.

Huomioi e-kirjojen käyttö

Jos suosit e-kirjoja tai käytät niitä muutoin runsaasti perinteisten kirjojen ohella, huomioi, että e-kirjojen lukeminen onnistuu luomassasi tilassa helposti. Varmista, että tilasta löytyy riittävä määrä pistorasioita laitteiden lataamista varten ja että ne ovat riittävän lähellä istuimia, jotta lataaminen onnistuu myös kesken lukuhetken.

appdev