Blog

Edullinen laina rahoittaa myös lukuharrastuksesi – harrastuksiin panostaminen kannattaa monesta syystä

Harrastuksiin kannattaa panostaa. Moderni arkirytmi on monen osalta hyvinkin hektistä, ja yhä useampi nuori ja aikuinen kertoo kärsivänsä uupumuksesta. Kun arjen menot ja askareet muuttuvat rasittavaksi ja joutuu jatkuvasti juoksentelemaan paikasta toiseen, saattaa arki alkaa maistua puulta. Juuri tässä kohtaa harrastukset tulevat kuvioihin: ne tarjoavat lyhyen hengähdystauon arjen kiireiden keskellä. Harrastusten aikana on aikaa rauhoittua ja nauttia itselle mieluisan asian tekemisestä. Monelle nämä lyhyetkin tauot voivat olla elämän henkireikiä. Juuri siksi sanotaan, että jokainen harrastuksiin sijoitettu pennonen on sijoitus omaan terveyteen.

Lukeminen vie ajatukset toisaalle

Yksi harrastus, jonka suosio on kestänyt jo jopa tuhansien ajan on tietenkin lukeminen. Kun lukemiseen kerran hurahtaa, siihen helposti rakastuu. Kun ottaa kirjan käteen, on se ikään kuin menolippu pois tästä maailmasta jännittäviin seikkailuihin. Sanotaan, että tavallinen ihminen elää vain yhden elämän, kun taas kirjojen ystävä vaikka satoja. Hyvin kirjoitetun kirjan juoneen uppoaa täysin eikä siitä meinaa haluta päästää irti – sen parissa vierähtäisi vaikka tuntikausia ja paras kirja saattaa upota jopa kerralla. Lukeminen on tutkitusti myös hyvin hyödyllinen harrastus: se kehittää lukutaitoa, laajentaa sanavarastoa ja pitää aivot virkeänä, joskin sillä on myös rentouttava ja rauhoittava vaikutus. Lukeminen on tärkeää etenkin lapsille, joiden sanaston kehitys on vasta alkuvaiheessa. Siksi vanhempia kehotetaankin lukemaan lapsilleen enemmän.

Joillekin ratkaiseva este lukemisen kohdalla voi valitettavasti olla raha. Jos haluaa lukea uusimmat kirjat tuoreeltaan, joutuu ne yleensä ostamaan itselleen suoraan kirjakaupasta. Kaikki eivät halua lainata kirjojaan kirjastosta tai kirjastojen kirjoissa saattaa olla niin pitkä jono, ettei haluamaansa kirjaa yksinkertaisesti ole mahdollista saada niin nopeasti, kuin haluaisi. Tässä kohtaa kannattaa muistaa, että myös lukeminen on harrastus, ja harrastuksiin panostaminen kannattaa aina.

Mikäli omat tulosi eivät riitä harrastustoimintaan tai olet vähävarainen, ei peli missään nimessä ole vielä menetetty. Tiesitkö, että edullinen laina voi rahoittaa arjessasi tavallisiakin kuluja? Me suomalaiset olemme usein niin säntillistä kansaa, että otamme lainoja vain suurempiin hankintoihin. Saatamme rahoittaa lainalla vaikkapa asunnon tai auton, mutta arjessa tyydymme helposti kitsastelemaan. Tämä ei ole kannattavaa, sillä edullisella lainalla voit helposti rahoittaa pienempiäkin menoja arjessasi. Voit ottaa juostavaa lainaa esimerkiksi kirjaharrastuksesi maksamiseen – tämä kannattaa, sillä lukeminen ja itselle miellyttävä tekeminen vaikuttavat positiivisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi. Elämäsi on tässä ja nyt, miksi et siis käyttäisi sitä tehden niitä asioita, jotka oikeasti tekevät sinut iloiseksi? Jos sinun tekee mieli lukea, salli se itsellesi. Sinä olet sen arvoinen!

appdev