Blog

Millainen kirjailija löytyy Hylätyt talot, autiot pihat -teoksen takaa?

Hylätyt talot, autiot pihat -kirjan kirjoittajaa Laila Hietamiestä voidaan pitää yhtenä maamme rakastetuimmista sekä tunnetuimmista kirjailijoista. Mutta millainen kirjailija paljastuukaan näiden menestysteosten takaa? Kerromme tässä artikkelissa Laila Hietaniemestä pähkinänkuoressa.

Laila Hietaniemen lapsuus ja avioliitto

Laila Hietamies syntyi 7.6.1938 Viipurissa. Hänen tyttönimensä oli Hirvisaari, jonka hän otti myöhemmin käyttöönsä erottuaan miehestään Heikki Hietamiehestä. Laila ja Heikki Hietamiehellä on kolme tyttöä; vuonna 1858 syntynyt Kristiina, vuonna 1964 syntynyt Eveliina sekä vuonna 1968 syntynyt Anuliina, joista Eveliina eli Eve tunnetaan vanhempiensa tavoin kirjailijana.

Teokset

Laila Hietamies on julkaissut runsaan määrän romaaneja, näytelmiä sekä novelleja, minkä lisäksi häneltä on ilmestynyt myös muunlaisia julkaisuja. Laajat historialliset romaanisarjat ovat kenties Laila Hietamiehen ominta työsarkaa. Hänen esikoisromaaninsa, vuonna 1972 julkaistu Lehmusten kaupunki, kuuluu hänen Lappeenranta-sarjaansa. Tämän lisäksi Laila Hietamies on julkaissut myös Hamina-, Laatokka-, Kannas-, Imatra- sekä Sonja-sarjat. Hänen teoksiaan on painettu huomia määriä ja jo vuonna 1982 painettiin hänen miljoonas kirjansa. Vuoden 1992 aikana saavutettiin toinen painosmiljoona ja kolmannen miljoonan aika koitti 2002. 2008 meni rikki neljäs painosmiljoona, mikä on huomattava saavutus suomalaiselta kirjailijalta. 2007 hänen Grand Hotel -niminen kirjansa oli maamme toiseksi eniten myyty kaunokirjallisuuden teos. Tuolloin Grand Hotel -kirjaa myytiin 118 500 kappaletta. Kirjailijan suosiosta kertovat myös hänen saamansa lukuisat palkinnot sekä tunnustukset.

appdev