Blog

Kuka on Juha Itkonen?

Juha Itkonen innostui kirjoittamisesta jo lapsena ja hän kirjoittikin aluksi tarinoita perheelleen. Myöhemmin intohimosta tuli ammatti. Kerromme tässä artikkelissa tiivistetyn tarinan Juha Itkosesta.

Juha Itkosen lapsuus ja ura

Juha Itkonen syntyi Hämeenlinnassa 8.6.1975. Valtiotieteiden maisteriksi Juha valmistui vuonna 2001 ja hänen opinahjonaan oli Helsingin yliopisto. Hänen uravaiheisiinsa kuuluu toimittajan sekä toimituspäällikön pestit Apu-lehdessä. Nykyisin hän asuu Arabianrannassa Helsingissä vaimonsa ja poikansa kanssa. Maija ja Juha Itkosen poika on syntynyt vuonna 2005. Kirjallisten töidensä lisäksi Juha on tullut tunnetuksi myös musiikkipuolella, sillä hänellä on oma bändi.

Juha Itkosen teokset

Myöhempien aikojen pyhiä on Juhan esikoisteos, joka ilmestyi vuonna 2003 saaden runsaasti huomiota. Tarinan päähenkilöt ovat kaksi mormoninuorukaista, joista toinen on rakastunut Emma-nimiseen naiseen. Tarinasta tekee erikoisen se, että siinä käytetään kolmea kertojaa, mikä tekee tarinasta moniulotteisen ja jännittävän. Vaihtelevat näkökulmat tekevät tarinasta monikerroksisen. Kirja oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja palkittiin Kalevi Jäntin palkinnolla.

Anna minun rakastaa enemmän -romaani julkaistiin vuonna 2005 ja palkittiin Valtion kirjallisuuspalkinnolla. Tämä teos kertoo muusikko Summer Maplen tarinan hänen äitinsä sekä entisen poikaystävänsä kertomana. Kirjailijan muita teoksia ovat vuonna 2007 julkaistu Kohti, samana vuonna Maija Itkosen kanssa yhdessä julkaistu Topsi ja tohtori Koirasson sekä vuonna 2008 julkaistu Huolimattomia unelmia.

appdev