Blog

Antti Tuurin tarina pähkinänkuoressa

Tässä artikkelissa esittelemme suomalaisen kirjailijan Antti Tuurin pähkinänkuoressa. Jos haluat tietää lisää Antti Tuurista ja hänen tuotannostaan, kannattaa jatkaa lukemista.

Antti Tuurin lapsuus ja nuoruus
Antti Tuuri syntyi Kauhavalla 1. päivänä lokakuuta vuonna 1944. Ylioppilaaksi hän valmistui vuonna 1963. Hänen lukioaikainen opinahjonsa oli Vimpelin yhteiskoulu, josta opinnot jatkuivat Teknilliseen korkeakouluun. Vuonna 1972 hän valmistui diplomi-insinööriksi graafiselta alalta.

Antti Tuurin ura

Sen lisäksi että Antti Tuuri on tullut tunnetuksi kirjailijana, hän on kunnostautunut myös graafisen alan johtotehtävissä. Tuuri on kirjoittanut niin proosateoksia, elokuvakäsikirjoituksia, tv-käsikirjoituksia kuin kuunnelmiakin. Hänen teoksiaan on saatavilla yli 20 kielellä ja häntä pidetään erityisen tuotteliaana kirjoittajana.

Hänen teoksiaan ovat muun muassa vuonna 1971 julkaistu Asioiden suhteet –romaani, Lauantaina illalla -novellikokoelma vuodelta 1971, Seitsemän kertomusta -niminen novellikokoelma vuodelta 1972, Marraskuun loppu -niminen romaani vuodelta 1973, Vuosi elämästä -niminen novellikokoelma vuodelta 1975, Joki virtaa läpi kaupungin -niminen romaani vuodelta 1977 sekä Perhokalastuksen alkeet -niminen novellikokoelma vuodelta 1978. Hänen uusimpia teoksiaan ovat Pitelemättömät vuodelta 2015, Ameriikan raitilla vuodelta 2016, Tangopojat vuodelta 2016 sekä Tammikuu 18 vuodelta 2017. Otava on julkaissut monia hänen teoksiaan.

Hän on ollut mukana myös monien dokumenttien, historiikkien sekä tietoteosten luomisessa. Lähikuvassa Erno Paasilinna vuodelta 2009 on erinomainen esimerkki tällaisesta teoksesta. Myös monet näytelmät sekä filmikäsikirjoitukset ovat hänen käsialaansa.

appdev