Blog

Carlos Ruiz Zafón on hyvä esimerkki taiturimaisesta tarinankertojasta

Katalonialainen Carlos Ruiz Zafón on tullut kuuluisaksi erinomaisena tarinan kertojana esimerkiksi kirjansa Tuulen varjo ansiosta ja häntä voidaankin pitää yhtenä suosituimmista espanjalaisista kirjailijoista. Kirjailija syntyi Barcelonassa vuonna 1964 ja hänen kirjansa tapahtumat sijoittuvat hänen synnyinmaahansa Espanjaan. Monia hänen teoksistaan pidetään kirjallisuuden sensaatioina, mikä kertoo siitä, millainen vaikutus Carlos Ruiz Zafónilla on ollut espanjalaiseen kirjallisuuteen sekä kirjallisuuden faneihin ympäri maailman. Tässä jutussa esittelemme pähkinänkuoressa muutaman Carlos Ruiz Zafónin menestysteoksista.

Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjo

Carlos Ruiz Zafónin teos Tuulen varjo ilmestyi vuonna 2001 ja saavutti heti

suuren suosion niin kirja-arvostelijoiden kuin suuren yleisönkin keskuudessa. Se oli pitkään myyntilistojen kärjessä ja sitä onkin jo ehditty myydä useita miljoonia. Suomeksi teoksen on kääntänyt Tarja Härkönen.

Carlos Ruiz Zafónin teoksen tapahtumien keskipisteessä on Unohdettujen kirjojen hautausmaa, josta kirjan päähenkilö Daniel aikoinana löysi elämänsä muuttaneen kirjan. Tässä tarinassa Daniel haluaa löytää kirjan kadonneen kirjoittajan Julián Caraxin, jonka etsintä vie Danielin moniin seikkailuihin. Carlos Ruiz Zafónin tarinan on, uskomatonta kyllä, samanaikaisesti sekä rakkausromaani, jännäri että kauhutarina. Tällaiseen monimuotoisuuteen harva kirjailija pystyy – ainakaan yhdessä ja samalla teoksessa, mutta Carlos Ruiz Zafón osoittaa jälleen erinomaiset kertojankykynsä.

Carlos Ruiz Zafónin Enkelipeli

Carlos Ruiz Zafónin järjestyksessä toinen romaani ilmestyi vuonna 2008. Tämän Carlos Ruiz Zafónin teoksen nimi on Enkelipeli. Myös tässä tarinassa tapahtumapaikkana on Barcelona, mutta tapahtuma-aika on toinen, sillä nyt eletään 1920-30-lukuja. Tämän Carlos Ruiz Zafónin teoksen päähenkilö on nuori kirjailija, joka saa epätavallisen ja salaperäisen tehtävän.

Vuonna 2017 julkaistu Carlos Ruiz Zafónin Henkien labyrintti

Vuonna 2017 Carlos Ruiz Zafónin fanit saivat ilouutisen, koska Carlos Ruiz Zafónin odotettu teos Henkien labyrintti näki päivänvalon. Myös tässä Carlos Ruiz Zafónin teoksessa seikkailee Carlos Ruiz Zafónin teoksissa aikaisemmin tunnetuksi tullut Daniel Sempere, joka ei tosin enää ole poika, kuten kirjasarjan alussa. Tässä Carlos Ruiz Zafónin tarinassa Daniel pyrkii ratkaisemaan äitinsä kuolemaan liittyvän selvittämättömän mysteerin, joka on vaivannut häntä vuosikaudet.

Kuten Carlos Ruiz Zafónin kirjalleen antama osuva nimi kertookin, luvassa on monia labyrinttimaisia tapahtumia ja jännitystä. Ellet ole vielä ehtinyt lukea tätä Carlos Ruiz Zafónin uusinta tarinaa, kannattaa tämä ehdottomasti lukea! Kuten niin monissa muissakin Carlos Ruiz Zafónin tarinoissa, myös tässä on sitä jotakin ja tarinan loppu saattaakin yllättää suurimmatkin Carlos Ruiz Zafónin fanit. Kaiken kaikkiaan tämä on upea päätös Carlos Ruiz Zafónin Unohdettujen kirjojen hautausmaan ympärille rakennetulle saagalle ja teos, joka jokaisen kirjallisuuden ystävän kannattaa lukea.

appdev